Kasten Rönnowsgatan 3B 4tr - 302 94 Halmstad - Sverige
+46 (0)8-5000 1520
Följ oss:

En svår rökkanal

Installering av en stor, fantastisk eldstad för att skapa en
imponerande reception och ingångsparti

När man gjorde en total modernisering av hotellet The Eglinton Arms i Eaglesham ställdes arkitekterna Platfrom 9 International, som erbjuder inrednings- och arkitektjänster, inför flera utmaningar, varav en av dessa var att installera en stor fantastisk eldstad för att skapa en imponerande reception och entre’.

Det var ett perfekt alternative att använda en eldstad som rummets blickfång, men det blev problematiskt eftersom det låg centralt till och sovrummen var direkt ovanpå. Den enda möjligheten var att använda en överflödig ventilationstrumma som låg mer än två meter bort från det bästa stället för eldstaden.

Denna sorts svåra rökkanal skulle aldrig kunna fungera på ett naturligt och säkert sätt så Platform 9 International kallade in exodraft för att skapa ett passande fläktsystem.

Att välja det rätta fläktsystemet

Enorm öppen spis som fungerar på ett imponerande sätt exodraft rekommenderade vilket fläktssystem som skulle fungera på ett tillfredsställande sätt, med de fysiska hinder som fanns, för att kunna ha den största möjliga eldstaden, och med största möjliga visuella effekt.

Tack vare exodrafts garanterat säkra systemfunktion kunde Platform 9 International bygga en 1200×1100 millimeter ensidig eldstad trots den krokiga rökkanalen.

Eldstaden byggdes med tegelsten och en förtillverkad betongsamlare. Den kopplades samman med en dubbelväggig rökkanal som gick upp till taket och avslutades med en exodraft fläkt.

Posted by cst / Posted on 04 Mar