Kasten Rönnowsgatan 3B 4tr - 302 94 Halmstad - Sverige
+46 (0)8-5000 1520
Följ oss:

Lösningen på rökproblemet

En nybyggd femrumsvilla vid kusten i Pagham, West Sussex, där en grannes klagomål hade involverat de lokala myndigheterna

Wayne Underwood, byggde sitt hya hem 2008-2009. Förutom centralvärme installerade han en vedeldad kamin lik den som han tidigare hade trivts med i sin konverterade järnvägsvagn.

När det kalla höstvädret satte igång 2009 och kaminen användes regelbundet, började ovanliga lokala vindar och väderförhållanden att skapa rökproblem. “Vissa dagar verkade röken bokstavligen rulla ner längs skorstenen och in till grannens trädgård.”, förklarar Wayne Underwood. ”Min granne klagade och informerade de lokala myndigheterna, och något måste helt klart åtgärdas.”

Hittade hjälp på internet

Hr. Underwood trodde til å begynne med Först trodde herr Underwookd att problemet skulle lösas genom att göra skorstenen högre, så han lade till ytterligare fem rader med tegelsten. Detta löste inte problemet så han började forska på internet. På exodrafts webbplats hittade han förklaringar på hur företagets skorstensfläktssytem kunde ge ett riktigt kontrollerbart drag oavsett väder och vindar.

Han kontaktade exodraft, talade med Storbritanniens VD och förklarade problemet. VDn ordnade så att exodraft teknologiska center Chimflue Ltd levererade ett skorstensfläktssystem baserat på den information de fått av herr Underwood. Detta installerades på det sätt som exodraft rekommenderade.

Problemet löst

Till att börja med så ledde det till besvikelse, på grund av begränsad information om lokala vinadra och väderförhållanden.

exodrafts VD skred till handling, anlände i Pagham med mätinstrument för att komma på vad som var fel. Sedan beställde han en ny, större fläkt med bra mycket mer drag. Wayne Underwood installerade den nya fläkten- och rökproblemet var löst. “Min granne var nöjd att problemet hade lösts” säger herr Underwood. ”Hon och de lokala myndigheterna är nu helt glada. Det finns ingen mer hjälpsam leverantör än exodraft.”

Bättre prestanda från kaminen

Tack vare installeringen av skorstensfläktssystemet är Wayne Underwoods kamin helt klart mer effektiv.

”Fläkten ser till att draget i rökkanalen är konstant, oavsett vädret” säger han. ”Jag kan kontrollera precis hur starkt elden brinner och hålla bränsleåtgången till ett minimum.”

Posted by cst / Posted on 26 Feb