Kasten Rönnowsgatan 3B 4tr - 302 94 Halmstad - Sverige
+46 (0)8-5000 1520
Följ oss:

Så tyst att du glömmer bort den

En exodraft skorstensfläkt ger säkerhet och flera miljöfördelar

Waxy O’Connor’s keltiska pub ligger i det berömda Printworks komplexet i Manchester, rymmerupp till 600 gäster, har tre barer med olika teman på flera nivåer, med alkover och öppna spisar.

De har även den ökade säkerheten och miljöfördelar som ett exodraft skorstensfläktssystem ger. Det har installerats och underhållits av Invent Limited of Ossett och fortsätter att pålitligt fungera allt sedan dess, samt ger ett kontrollerat drag i rökkanalen för att ge en gaseld med koleffekt inne på puben.

roofwaxy

 

Certifierad, helt säker anläggning

Den huvudsakliga säkerhetsfaktorn som bara exodraft skorstensfläktssystem kan erbjuda

för gasbrännare är att förutom att se till att rök och förbränningsprodukter säkert går upp i skorstenen så stänger det av gastillförseln om skorstenen skulle bli igentäppt.

Så fort som skorstenen blivit fri, och fläkten kan få igång ett ordentligt drag i skorstenen, så återställs gastillförseln och gaselden kan tändas som vanligt.

Det är bara exodraft skorstensfläktssystem som har en komplett certifierad säker anläggning som kan ge både säkerhet och möjlighet att ha en öppen gaseldstad.

 

Angående exodraft system säger företagsledaren Kieran Poole det följande:

”Det är så tystgående att jag hade glömt vi har ett skorstensfläktssystem. Det är skönt att veta att skorstensfläktssystemet ger oss större säkerhet, samt att vi slipper rök och lukt. Värmen från de öppna spisarna är en huvudfaktor i Waxy O’Connors atmosfär och vi kan inte riskera det.”

 

Posted by cst / Posted on 04 Mar