tysk flag danish flag uk flag US flag norsk flag fransk flag finsk flag

En svår rökkanal

eglinton hotel with white front and trees

Installering av en stor, fantastisk eldstad för att skapa en imponerande reception och ingångsparti

När man gjorde en total modernisering av hotellet The Eglinton Arms i Eaglesham ställdes arkitekterna Platfrom 9 International, som erbjuder inrednings- och arkitektjänster, inför flera utmaningar, varav en av dessa var att installera en stor fantastisk eldstad för att skapa en imponerande reception och entre’.

Det var ett perfekt alternative att använda en eldstad som rummets blickfång, men det blev problematiskt eftersom det låg centralt till och sovrummen var direkt ovanpå. Den enda möjligheten var att använda en överflödig ventilationstrumma som låg mer än två meter bort från det bästa stället för eldstaden.

Denna sorts svåra rökkanal skulle aldrig kunna fungera på ett naturligt och säkert sätt så Platform 9 International kallade in exodraft för att skapa ett passande fläktsystem.

Att välja det rätta fläktsystemet

Enorm öppen spis som fungerar på ett imponerande sätt exodraft rekommenderade vilket fläktssystem som skulle fungera på ett tillfredsställande sätt, med de fysiska hinder som fanns, för att kunna ha den största möjliga eldstaden, och med största möjliga visuella effekt.

Tack vare exodrafts garanterat säkra systemfunktion kunde Platform 9 International bygga en 1200×1100 millimeter ensidig eldstad trots den krokiga rökkanalen.

Eldstaden byggdes med tegelsten och en förtillverkad betongsamlare. Den kopplades samman med en dubbelväggig rökkanal som gick upp till taket och avslutades med en exodraft fläkt.

Eglington arms hotel with dark interior

Relaterade produkter

rsv chimney fan

RSVG är speciellt utvecklad för gaseldstäder och individuella gaseldade pannor.
Skorstensfläkten har ett vertikalt utflöde och ett inbyggt övervakningssystem som består av en brytare för tryckkontroll och flödeskontroll.

efc21 menu

EFC21-styrningen utvecklades för gaseldstäder som är anslutna till en exodraft-skorstensfläkt.

Skriv oss för ett icke-bindande förslag om hur vi kan lösa dina skorstensproblem.