tysk flag danish flag uk flag US flag norsk flag fransk flag finsk flag

Ett brev från Gray House

small grey house

Kära exodraft,

“På grund av de ständigt ökande oljepriserna bestämde vi oss förra året för att installera en multibränsle kamin som vi även införlivade i vårt centrala värmesystem.

Vårt hus ligger längst ner i en dal circa 1.6 kilometer från Nordsjöns, så vi har installerat rökkanalen på husets västra sida. Den rådande vinden här i området går I den riktningen och kan nå upp till 115-130 mph under vintermånaderna.”

”När vi hade installerat kaminen och rökkanalen märkte vi att kaminen inte tändes eftersom det var allt för mycket kallras. En gång fylldes mitt vardagsrum med rök. Jag började tvivla på om en kamin verkigen skulle kunna fungera i mitt hus på grund av belägenheten och de starka vindarna på vintern.

Jag sökte på internet och hittade flera webbplatser och tillverkare av fläktar som skulle passa min kamins upplägg. Jag valde dock att använda er fläkt eftersom webbplatsen var mycket upplysande och hade uppdrag som i detalj visade hur en fläktenhet kunde lösa problemen med att få igång min kamin.

Jag lade in en ansökan om design från ert företag och inom en dag hade jag fått svar som rådde mig att installera fläktenheten RSV9. Detta var en extra utgift som jag inte hade räknat med men produkten hade ett konkurrenskraftigt pris och när jag väl fått fläkten så insåg jag att den var väl värd pengarna. Fläkten är robust och tillverkad av kvalitetskomponenter.”

product photo of rs
details of rs chimney fan

”Vi installerade fläkten i slutet av September och den första gången vi eldade och använde fläkten upplevde vi resultat som inte hade varit möjligt tidigare. Fläkten är tystgående och så lätt att använda och frambringar härligt sprakande eldar.

Vi använde fläkten och kaminen hela vintern och när det blåste 90 mph, även med dessa starka vindar, var det inget kallras och vi hade en helt perfekt eld. Fläkten drar väldigt lite el, och vi har inte märkt någon skillnad i vår elräkning sedan vi började använda den!”

”Vårt hus är märkbart varmare nu och min fru älskar vår nya kamin, det hade inte varit möjligt utan er hjälp och fläkenhet.

I sammandrag har vi ett härligt inslag i vårt hem, ett alternativ till olja (vi bor på landet så olja är den huvudsakliga bränslekällan), vi har sparat ordentligt med pengar eftersom vi har dragit ner på vår oljekonsumtiom med 65%, och vår klimatpåverkan har också minskat med 65%.

Jeg kan anbefale deres produkt og kundeservice til alle og enhver, basert på vår opplevelse gjennom vintermånedene.”

Vänliga hälsningar, John & Nicola Gray

burning wood for fireplace

Relaterade produkter

rsv chimney fan

exodraft skorstensfläkt RSV är en utflödesfläkt som är byggd med ett starkt vertikalt utflöde.

efc18 menu

EFC18-styrning är en manuell 9-hastighetskontroll med en inbyggd automatisk start/stopp-funktion för exodrafts skorstensfläkt.

Skriv oss för ett icke-bindande förslag om hur vi kan lösa dina skorstensproblem.