tysk flag danish flag uk flag US flag norsk flag fransk flag finsk flag

Frihet vid byggnation

white house with black roof in denmark

Ett exodraft skorstensfläktssystem kompletterade vår nya utbyggnad

Vi bor på en gammal bondgård och ville bygga ut huset. Alla var överens om att ljus är mycket viktigt. Därför var vår lösning att bygga en glasvägg mellan den nya och gamla byggnaden

Glasdelen skulle bli som en sorts vinterträdgård som tillsammans med en kamin skulle bidra till uppvärmningen på vintern. Kaminen skulle naturligtvis också göra det trivsamt.

Vi ville bibehålla arktietkturen. För att inte påverka husets arktitektur och hindra skorstenen från att förstöra utsikten från utbyggnaden, var det väldigt viktigt för oss att skorstenen skulle hållas så låg som möjligt.

Det fanns också en stor risk att skorstenen inte skulle räcka till och även att rök skulle sota ner glastaket inom kort tid

Inget sot och inget oväsen som på den ”gamla goda tiden”.

Lösningen var installationen av en exodraft skorstensfläkt och det var det rätta valet för oss och för vårt hus. Vi har den önskade höjden på skorstenen och vi har inga problem med skorstenen eller rökansamling.

Lösningen gav oss inte bara frihet vid byggnation men det var heller aldrig något sot på kaminens stora glasdörr och ugnen gav inte heller ifrån sig något ”damm” som den alltid gjorde med den gamla kaminen utan skorstensfläkt.

adding wood to a fireplace

Related products

rsv chimney fan

The exodraft chimney fan RSV is an exhaust fan built with a strong vertical discharge.

ew41 side

The exodraft EW 41 remote control is used to regulate chimney fans with fireplaces that use solid fuels for example fireplaces or stoves.

Write us for a NON-BINDING suggestion as to how we can solve your chimney draught problems.