tysk flag danish flag uk flag US flag norsk flag fransk flag finsk flag

Moorlands skola förstärker både säkerheten och sina gröna meriter

Genom att installera ett skorstensfläktssystem från exodraft har Moorland skola förstärkt både säkerheten och sina gröna meriter

Moorland’s Preparatory School i Weetwood i nord-Leeds har forbedret både effektiviteten og sikkerheten ved skolens gassfyrte varmeanlegg ved å installere et røyksugersystem fra exodraft til deres nyrenoverte skorsteinstrekk.

Det pålitelige og kontrollerbare trekket som røyksugersystemet lager i skorsteinen, øker gassfyrkjelens effektivitet og reduserer brenselsforbruket. Dette medfører at skolens CO2 -utslipp og driftskostnader reduseres. Røyksugersystemet fra exodraft forbedrer også sikkerheten ettersom det har et unikt fail-safe system som stenger gasstilførselen til brenneren hvis skorsteinen blokkeres eller blir skadet.

Moorlands skola, en blandad oberoende dagskola för barn mellan 2,5 och 13 år, är den enda skolan i Leeds som förbereder barnen för den stora tentamen vid 13 års ålder, the Common entrance examination.

Den är inhyst i en ganska stor 1800- tals byggnad, komplett med ett torn som en gång i tiden var Joshua Tetleys hem, den stora bryggmagnaten. Det har varit en skola sedan 1898 och har utbildat många av Yorkshires ledande personligheter.

roof with chimneys

Det rätta skorstensfläktssystemet

Enligt Mark Manniatt hos Firecraft (Yorkshire) Ltd, i Leeds, som både renoverade skorstenen med ett nytt foder och även installerade skorstensfläktssystemet, förklarar att det huvudsakliga problemet under installationen hade varit borttagandet av det ursprungliga skorstensfodret gjort av keramik (kruka) som hade installerats under 1800-talet.

“Att ta bort det och sätta in ett nytt foder var ett stort arbete” säger han. ”Som jämförelse var det snabbt och lätt att installera exodrafts skorstensfläktssystem.” Det var ofrånkomligt att stänga av värmen i flera veckor medan skorstenen renoverades och skolans ekonomiansvarige, Charles Bailey, var tvungen att snabbt införskaffa ett stort antal elektriska fläktar för att hålla både elever och personal varma och bekväma i december 2007. Arbetet med skorstenen och installationen av skorstensfläktssystemet avslutades precis till jul.

”Moorlands skola ser alltid efter möjligheter att förbättra sina faciliteter och sitt redan mycket fina miljörykte” förklarar John Davies, skolans rektor. ”Det var en viktig del av detta program att förbättra pannsystemets effektivitet och säkerhet, och kommer att leda till fördelar både ekonomiskt och för miljön. ”

 

Relaterade produkter

rsv chimney fan

exodraft skorstensfläkt RSV är en utflödesfläkt som är byggd med ett starkt vertikalt utflöde.

efc16 web

EFC16 är en elektronisk hastighetsstyrning för manuell drift av exodrafts skorstensfläktar. Hastigheten på skorstensfläktens motor kan kontinuerligt kontrolleras med EFC16-styrningen och skorstensfläktens kapacitet kan därmed varieras från 25% till 100%.

Skriv oss för ett icke-bindande förslag om hur vi kan lösa dina skorstensproblem.