tysk flag danish flag uk flag US flag norsk flag fransk flag finsk flag

WOOD pizzaria, Norge

Ekte italienske pizzaer stekt i åpne pizzaovner over ved, har fått en voksende etterspørsel, og er blitt mer vanlig i dagens restauranter. Dessverre så følger det ulemper og utfordringer med å fyre med åpen ild midt i restauranten.

I köpcentret Sirkus i Trondheim, Norge öppnar WOOD, en ny pizzeria sin dörr för kunderna.

WOOD specialiserat sig på att baka pizzor med en vedeldad pizzaugn. Deres ugn använder en kombination av trä och gas, vilket innebär att temperaturen kan nå upp till 400 grader Celsius.

Liksom alla andra ved- och gaseldade ugnar är ugnen beroende av en fungerande skorsten. Men för restauranger som ligger mitt i ett köpcentrum är rätt skorsten för jobbet ingen liten bedrift,

piazzaugn

I det här fallet sträcker skorstenen inte mindre än 60 meter över marken, har hela 13 böjar längs vägen – och i slutet av rökröret hittar du en Exodraft rökgasfläkt av typen RSV.

Utan en Exodraft rökgasfläkt kunde en installation som denna helt enkelt inte fungera, vilket bekräftas av Per Morten Lundahl, distriktschef för Schiedel Chimney Systems i Norge, som säger följande:

“Utan en Exodraft rökgasfläkt, kunde denna installation inte fungera korrekt. Med rökgasfläkt kan draget i skorstenen anpassas optimalt för pizzaugnen. “

Är du intresserad av att veta hur vi kan hjälpa dig att säkerställa ett optimalt skorstensdrag och undvika rök och lukt från en öppen spis i din restaurang, pizzeria eller pub, kontakta då Exodraft idag.

Vi har mer än 60 års erfarenhet av mekanisk skorstenskonstruktion, och vi är redo att styra dig varje steg på vägen via telefon och e-post. Ta reda på mer på https://www.exodraft.se

Relaterade produkter

rsv chimney fan

exodraft skorstensfläkt RSV är en utflödesfläkt som är byggd med ett starkt vertikalt utflöde.

efc16 web

EFC16 är en elektronisk hastighetsstyrning för manuell drift av exodrafts skorstensfläktar. Hastigheten på skorstensfläktens motor kan kontinuerligt kontrolleras med EFC16-styrningen och skorstensfläktens kapacitet kan därmed varieras från 25% till 100%.

Skriv oss för ett icke-bindande förslag om hur vi kan lösa dina skorstensproblem.