tysk flag danish flag uk flag US flag norsk flag fransk flag finsk flag

UBN pizza restaurant

Autentisk italiensk pizza bakad i en öppen, vedeldad pizzaugn blir alltmer efterfrågat och vanligt i dagens restaurangverksamheter. Tyvärr medför enpizza ugn mitt i en restaurang oundvikligen en del utmaningar.

Restaurangchef Lars Gjeding från UBN i Odense, Danmark förklarar.

UBN är en restaurang i hjärtat av Odense som erbjuder något för varje smak. Vi är stolta över att erbjuda en premiumprodukt och för att vi ska kunna introducera våra gäster till en högre kvalitets pizza än vad de brukar äta bestämde vi oss för att bygga en vedeldad pizzaugn.

Vi placerade ugnen inuti vår restaurang i stället för inuti köket eftersom vi ville ge våra kunder en chans att uppleva hur vi förbereder och bakar varje pizza.

pizza oven

När ugnen var klar och vi började använda den hade vi ursprungligen lite svårigheter. Naturligtvis, eftersom ugnen är vedeldad, släppte den en hel del rök varje dag när vi eldade, och det var naturligtvis inte så trevligt för våra kunder att uppleva denna sotiga lukt inuti restaurangen. På grund av detta var vi tvungna att leta efter sätt att få bort rök ur ugnen och ut restaurangen och efter att ha installerat en rökgasfläkt, försvann våra problem i princip över natten.

Rökgasfläkten har gjort det lättare för oss på många sätt. Det innebär att vi kan elda i ugnen när vi vill varje dag. Vi måste inte längre anpassa oss efter väder och utomhustemperaturer sedan vi installerade rökgasfläkten.

– Jag heter Matthias, jag är ägare av företaget Risbrohus. Här står vi vid en pizzaugn som ligger mitt i en restaurang. Vi har stora dörrar som öppnar och stänger. Och vi har ett väldigt långt skorstensrör med ett stort antal böjar. Vi har alla faktorer som kan påverka funktionen negativt. För att undvika detta monterade vi en rökgasfläkt ovanpå skorstenen som reglerar draget i skorstenen och förbättrar förbränningen. Vi har gjort det i samarbete med exodraft.

Är du intresserad av att veta hur vi kan hjälpa dig att säkerställa ett optimalt skorstensdrag och undvika rök och lukt från en öppen spis i din restaurang, pizzeria eller pub, kontakta då Exodraft idag.

Vi har mer än 60 års erfarenhet av mekanisk skorstenskonstruktion, och vi är redo att styra dig varje steg på vägen via telefon och e-post. Ta reda på mer på https://www.exodraft.se

Related products

rsv chimney fan

The exodraft chimney fan RSV is an exhaust fan built with a strong vertical discharge.

efc16 web

The EFC16 is an electronic speed control for manual operation of exodraft chimney fans.

Write us for a NON-BINDING suggestion as to how we can solve your chimney draught problems.