tysk flag danish flag uk flag US flag norsk flag fransk flag finsk flag

Värmeåtervinning hos DOT i Ferritslev, Danmark

DOT Ferritslev i Fyn, Danmark är en del av DOT, Skandinaviens ledande fullservice-partner inom ytbehandling och korrosionsskydd av järn och stål. DOT:s unika erfarenhet och know-how ger en enastående kombination av korrosionsskydd och en komplett logistik-lösning. DOT erbjuder även kompetent rådgivning, snabba leveranser och flexibla lösningar.

Den smälta zink som används i denna process genererar stora mängder överskottsvärme. För att ta vara på denna värme driver DOT 13 förbehandlings-bad som tidigare värmdes upp med hjälp av en gasugn.

Dennis Nielsen, Fabrikschef, DOT Ferritslev:

“Värmeåtervinning från rökgaserna har resulterat i betydande besparingar. Tidigare använde vi mer än 1 miljon kilowattimmar i gas för att värma våra förbehandlings-bad. Denna energi kommer nu från värmeåtervinningssystemet vilket innebär en återbetalningsperiod på 2,6 år. Samtidigt har vi minskat våra CO- och NOx-utsläpp avsevärt!”

Som alltid hanterade exodraft varje fas av projektet från det ursprungliga designarbetet hela vägen fram till den färdiga implementeringen.

DOT har uttryckt uppskattning för den samordnade strategin från exodraft´s projektledning. De fick en utomordentlig hjälp med att hålla sig à jour med projektets förfarande och fick en tydlig linje av kommunikation genom en enda dedikerad kontaktperson.

exodraft har varit mycket professionella och deras genomförande helt enastående. De har styrt hela projektet, inklusive underleverantörer, vilket inneburit att vi endast har haft en kontaktperson. Jag kan starkt rekommendera exodraft. Tveka inte att kontakta dem idag om ditt företag har överskottsvärme.”

Värmeåtervinning är sunt förnuft. Inte nog med att du får betydande energibesparingar, du minskar även dina co-utsläpp, vilket gynnar både miljön och ditt företags gröna redovisning.

  Fyll i detta utvärderingsformulär för att ta reda på din värmeåtervinningspotential:

  Hur ser du helst att din återhämtade värme används (du kan välja flera alternativ)?:
  Överförs till fjärrvärmesystemetAnvänds i produktionsprocesserUppvärmning av fabrik, lager eller kontorAnvänds för absorptionskylare/kylningVarmt vatten för badmöjligheterHot water for bathing facilitiesLuftridå och luftvärmesystemVarmt vatten för allmän rengöring/tvättÖvrigt

  Relaterade produkter

  basic plate small side

  De högtemperatur värmeåtervinnings-enheterna i Basic Series från exodraft återvinner oanvänd energi från rökgas och processluft. Enheterna är konstruerade för att fungera i rökgastemperaturer upp till 600 ° C på luftsidan.

  CFIR

  exodraft’s CFIR är en värmetålig kanalfläkt för gas, olja eller ånginstallationer. Den nya CFIR-kanalfläkten levererar mekanisk drag för gas, olja eller ånganläggningar. CFIR är konstruerad för kontinuerliga rökgaser upp till 600 C och kan installeras både vertikalt och horisontellt i rökkanalen, inomhus och utomhus (från -40C till +50C).

  Skriv oss för ett icke-bindande förslag om hur vi kan lösa dina skorstensproblem.