tysk flag danish flag uk flag US flag norsk flag fransk flag finsk flag

Varmeåtervinning hos Landbäckerei Schröder i Tyskland

Landbäckerei Schröder är ett bageri som ligger i Großtreben i Norra Sachsen, Tyskland som har varit familjeägt sedan 1920.

Den har sex butiker som förser regionen med sina prisbelönta produkter baserade på egna recept. Här stöds traditionella hantverk med moderna ugnar och automatiserade processer.

Under 2017, under en expansion av bageriet, installerades ett värmeåtervinningssystem från exodraft. Det visade snabbt på betydande energibesparingar.

Dra nytta av den energi som lagras i överskottsvärme från dina ugnar och använd den för att värma upp vatten för ditt värmesystem, rengöring av utrustning, dusch och mycket mer. exodraft utvecklar, testar och optimerar sina produkter i sitt eget testlaboratorium.

Det är inom dessa väggar som grunden för effektiv värmeåtervinning skapas. exodraft planerar, och levererar kompletta värmeåtervinningssystem för rökgas, ånga eller värme och sätter dem därefter i drift, vilket gör att ni kan njuta av fördelarna.

safe plate in schroder bakery

  Fyll i detta utvärderingsformulär för att ta reda på din värmeåtervinningspotential:

  Hur ser du helst att din återhämtade värme används (du kan välja flera alternativ)?:
  Överförs till fjärrvärmesystemetAnvänds i produktionsprocesserUppvärmning av fabrik, lager eller kontorAnvänds för absorptionskylare/kylningVarmt vatten för badmöjligheterHot water for bathing facilitiesLuftridå och luftvärmesystemVarmt vatten för allmän rengöring/tvättÖvrigt

  Relaterade produkter

  safe plate mini photo

  De högtemperatur värmeåtervinnings-enheterna i Basic Series från exodraft återvinner oanvänd energi från rökgas och processluft. Enheterna är konstruerade för att fungera i rökgastemperaturer upp till 400° C på luftsidan.

  rsv chimney fan

  exodraft skorstensfläkt RSV är en utflödesfläkt som är byggd med ett starkt vertikalt utflöde.

  ehc menu

  EHC20 är en intelligent styrning av din exodraft lösning för värmeåtervinning. Om temperaturen går över den önskade nivån på vattensidan, öppnas EHC20:s sekundära flödesvalv i värmeåtervinningsenheten och riktar rökgasen/vattenångan direkt in i skorstenen.

  ebc20 men

  EBC22 är en automatisk styrning med en trycktransduktor (XTP) för en eller flera pannor och andra installationer där flera värmekällor är anslutna till samma skorsten.

  Skriv oss för ett icke-bindande förslag om hur vi kan lösa dina skorstensproblem.