tysk flag danish flag uk flag US flag norsk flag fransk flag finsk flag

Varmeåtervinning hos Schwarze Bageri og Konditori i Tyskland

Schwarze bageri och konfektyr i Bennewitz, nära Leipzig, grundades 1921 av Max Schwarze.

Idag, så fortsätter hans barnbarn Percy och Ken Schwarze familjetraditionen som profesionella bagare. Med fem specialiserade butiker och tre mobila försäljningsställen, förser de sina kunder med bakverk gjorda på lokala råvaror.

I detta moderna bageri, produceras färska och högkvalitativa produkter, tillverkade av traditionella recept och tids-hedrade hantverk, men modern och miljövänlig teknik har även funnit på plats här. Som ett exempel, så infördes det 2015, ett mer effektivt värmeåtervinningssystem för gaseldade ugnar, som installerades och togs i drift.

 

exodraft‘s värmeåtervinningssystem, med hjälp av exodraft skorstensfläktar, säkerställer en stabil och problemfri och framtidssäker produktion förutom att ge Schwarze bageri kontinuerligt med energibesparingar.

Dra nytta av den energi som lagras i överskottsvärme från dina ugnar och använd den för att värma upp vatten för ditt värmesystem, rengöring av utrustning, dusch och mycket mer.

exodraft planer och levererar värmeåtervinningssystem för antingen rökgas, ånga eller värme och sätter därefter det i drift, vilket gör att du kan njuta av fördelarna.

heat recovery case heat measuring

  Fyll i detta utvärderingsformulär för att ta reda på din värmeåtervinningspotential:

  Hur ser du helst att din återhämtade värme används (du kan välja flera alternativ)?:
  Överförs till fjärrvärmesystemetAnvänds i produktionsprocesserUppvärmning av fabrik, lager eller kontorAnvänds för absorptionskylare/kylningVarmt vatten för badmöjligheterHot water for bathing facilitiesLuftridå och luftvärmesystemVarmt vatten för allmän rengöring/tvättÖvrigt

  Relaterade produkter

  safe plate mini photo

  De högtemperatur värmeåtervinnings-enheterna i Basic Series från exodraft återvinner oanvänd energi från rökgas och processluft. Enheterna är konstruerade för att fungera i rökgastemperaturer upp till 400° C på luftsidan.

  rsv chimney fan

  exodraft skorstensfläkt RSV är en utflödesfläkt som är byggd med ett starkt vertikalt utflöde.

  ehc menu

  EHC20 är en intelligent styrning av din exodraft lösning för värmeåtervinning. Om temperaturen går över den önskade nivån på vattensidan, öppnas EHC20’s sekundära flödesvalv i värmeåtervinningsenheten och riktar rökgasen/vattenångan direkt in i skorstenen.

  ebc20 men

  EBC22 är en automatisk styrning med en trycktransduktor (XTP) för en eller flera pannor och andra installationer där flera värmekällor är anslutna till samma skorsten.

  Skriv oss för ett icke-bindande förslag om hur vi kan lösa dina skorstensproblem.