tysk flag danish flag uk flag US flag norsk flag fransk flag finsk flag

Gasspisar

gas fireplace cover

Vill du veta mer? Besök oss på exodraft-skorstensfläktar.se.

Förbränningssystem som använder gas kräver extra höga säkerhetskrav. En gasläcka kan förorsaka allvarlig förgiftning, eldsvåda eller explosioner och måste därför undvikas.

exodrafts lösningar med skorstensfläktar för gassystem inkluderar ett antal säkerhetssystem och består av en skorstensfläkt och tryck och luftflödes system. Styrning godkänd av Gastec.

exodraft kan erbjuda olika sorters skorstensfläktar för gas:

  • RHG med horisontellt utblås
  • RSHG med horisontellt utblås
  • RSVG med vertikalt utblås
  • RSG väggfläkt
  • RHGC för avgaskanal med inbyggd tilluft

Alla skorstensfläktarna är utrustade med ett flödesmätarsystem, som tillsammans med styrning EFC21 försäkrar att det bara tillförs gas när det garanterat finns en tillräcklig rökkanal.

När styrningen är påslagen skickas en signal till skorstensfläkten för att starta.

När väl ett tillräcklig undertryck uppstår i rökkanalen kommer styrningen släppa på gasen till eldstaden och den tänds då. Om rökkanalen inte har ett tillräckligt undertryck kommer styrningen stänga av för gastillförseln och elden släcks.

exodrafts lösningar för skorstensfläktar är de enda systemen på marknaden som är godkända av GASTEC, vilket ger dig en garanterat hög säkerhetsnivå.

Alla exodrafts skorstenfläktssystem kommer med en tre års fabriksgaranti och de kan lämnas tillbaka inom sex månader efter leverans.

skorstensfläkt illustration