tysk flag danish flag uk flag US flag norsk flag fransk flag finsk flag
Info@exodraft.se
E-mail address
+46 (0)8-5000 1520
Telefonnummer
Kasten Rönnowsgatan 3B 4tr
SE-302 94 Halmstad

Pelletsugnar/ pannor

pellet boiler

Vill du veta mer? Besök oss på exodraft-skorstensfläktar.se.

En skorsten är optimerad för en given driftstidpunkt – om en ugn med biobränsle används under året så tillåter dock inte en naturlig rökkanal alltid optimala driftsförhållanden.

Den naturliga rökkanalen varierar under året, och om en ugn med biobränsle skapar problem med rökkanalen kan detta leda till svårigheter vid tändning och sotning, att rökgasen inte försvinner eller att elden Pellet burnerslocknar.

En otillräcklig rökkanal kan resultera i dålig förbränning och därmed ett sämre utnyttjande av bränslet.

Med en skorstensfläktslösning från exodraft kan du kontrollera rökkanalen exakt och därmed undvika problem oavsett årstid, väder eller vind.

exodrafts skorstensfläktssystem för ugnar med biobränsle består av en skorstensfläkt RS eller RSV med axiellt fläkthjul och tillhörande styrning och tillbehör. Med en EFC15, EFC16, EFC18 eller EFC35 regulator kan rökkanalen justeras manuellt vid behov.

EFC18 levereras med en temperatursensor som ser till att skorstensfläkten automatiskt stängs av 45 minuter efter att elden slocknat.

Styrningen sätter på skorstensfläkten automatiskt, om det inte gjordes manuellt innan elden tändes.

Optimalt utnyttjande av bränslet genom kontinuerlig tryckstyrning

EBC20-styrningen reglerar automatiskt skorstensfläktens hastighet så att ett konstant tryck upprätthålls i skorstenen, vilket leder till optimala förhållanden för eldning i eldstaden.

biobrændsel_pillefyr