tysk flag danish flag uk flag US flag norsk flag fransk flag finsk flag

Utomhuselastäder

outdoor fireplace cover

100% fantastisk sommar på uteplatsen med exodraft

Styrningen av din utomhusspis är helt i dina händer med en exodraft skorstensfläkt.
När sommarvädret tillåter tillbringar vi mer tid ute med vänner och familj. För många innebär att tillbringa tid utomhus också en möjlighet att tända utomhusspisen och grillen.

Korta skorstenar har för dåligt drag

Utomhusspisar och grillar har ofta korta skorstenar med dåligt drag, vilket gör att det är svårt att tända elden, och många upplever ofta rök på uteplatsen, vilket är kan irritera såväl dig själv som dina grannar. Vanligtvis innebär en kort skorsten också att temperaturen på toppen av skorstenen kan vara mycket hög. Om detta är fallet har exodraft också en lösning för detta.

Skorstenfläktmodellen RSHT är lösningen

RSHT-skorstensfläkten är utformad för att fungera under extrema förhållanden med mycket höga rökgastemperaturer, och den fungerar smidigt vid temperaturer på 500° C (700° C under korta intervaller).

Få kontroll över skorstenens drag

Med ett skorstenfläktsystem från exodraft får du kontroll över draget i din utomhusspis. Skorstenens fläkt är installerad ovanpå skorstenen, vilket skapar ett negativt tryck som säkerställer att alla rökgaser dras upp genom skorstenen.

Med hjälp av tillhörande styrenhet kan du kontrollera draget i skorstenen efter behov, så att du kan njuta av elden i din eldstad eller vedeldad spis utan irriterande rök.

outdoor fireplace close up
rsht menu

Relaterade produkter

rsht menu

RSHT-skorstensfläkten är utformad för drift under extrema förhållanden med mycket höga rökgas temperaturer.

efc16 web

EFC16 är en elektronisk hastighetsstyrning för manuell drift av exodrafts skorstensfläktar.

exodraft contact

Har du inte hittat rätt lösning?

Kontakta oss – tillsammans kan vi hitta en lösning som passar för dig, oavsett om det är ett mekaniskt skorstensdrag – eller industriell värmeåtervinning.