Kasten Rönnowsgatan 3B 4tr - 302 94 Halmstad - Sverige
+46 (0)8-5000 1520
Följ oss:

GSV

GSV-skorstensfläkten från exodraft är en utblåsningsfläkt med vertikalt utflöde. Eftersom skorstensfläkten är monterad uppe på skorstenen så bildas det ett vakuum i rökkanalen och skorstenen. GSV skorstensfläkt är avsedd för applikationer där man använder stora mängder fett och där en vanlig skorstensfläkt kräver stor och kontinuerlig rengöring. GSV:en är RSV_webutrustad med en särskild bas och ett rör för fettdränering. Tack vare detta så flyter överflödigt fett från skorstensfläkten ner i ett uppsamlingskärl (extra tillbehör) eller annat uppsamlingsanordning. Skorstensfläkten hör till ett exodraft system och måste kopplas till en exodraft kontroll. För matchande tillbehör se nedan.

Utformning

GSV-skorstensfläktar är utformade för att kontinuerligt användas vid temperaturer på upp till 250 ° C. Skorstensfläkten är tillverkad av gjuten aluminium; alla skruvar och bultar är gjorda av rostfritt stål.

GSV-skorstensfläktar är utrustade med ett centrifugalt fläkthjul som är gjort av gjuten aluminium och vanligtvis används i större system som kräver kraftig sugning.

Motorn är en sluten, värmetålig asynkron motor med konstant smorda kullager, som är skyddade från rökgasen. Ett särskilt nedkylande skovelhjul och nedkylande lufthål garanterar säkert att motorn ständigt är nedkyld.

Kabeln är värmetålig och belastningsfri, samt skyddad genom ett förstärkt slanghölje.

Allt detta gör att skorstensfläkten har en hög driftsäkerhet samt en lång livslängd.

Det går att öppna skorstensfläkten för att sotaren lätt ska kunna rengöra skorstenen. Det sitter ett säkerhetsnät gjort av rostfritt stål i utloppsöppningen för att skydda fingrar och fåglar.

  Varv per minut. Spänning Amp kW Vikt
GSV315 1400 1 x 230 V 1,8 A 0,37 37 kg
GSV400 1400 1 x 230 V 2,9 A 0,37 47 kg
GSV315-4-1

En fyrkantig skorstensfläkt med ett vertikalt utsläpp. Kapacitet på upp till 3,000 m³/timme. Har en enkelpolig motor och centrifugalt fläkthjul.

GSV400-4-1

En fyrkantig skorstensfläkt med ett vertikalt utsläpp. Kapacitet på upp till 4,400 m³ / timme. Har en enkelpolig motor och centrifugalt fläkthjul.

EBC20/22

 EBC20 / 22 är en automatisk kontroll av exodraft skorstensfläktar på pannor och större system.

EFC35

 EFC35 är en ständigt justerbar elektronisk hastighetskontroll för manuell kontroll av exodraft skorstensfläktar

Flänsar

Flänssystemet från exodraft används för att montera exodraft skorstensfläkt på stålskorstenar

EFC16

EFC16 är en kontinuerligt rörlig elektronisk hastighetskontroll för manuell drift av exodraft skorstensfläktar

GCB
greasebox

Uppsamlingslåda GCB (Grease Collector Box) används för att samla upp flytande fett. GCB är en korrisionsbeskyddad ränna med granulatkudde som enkelt kan bytas ut!

Posted by bech_morten / Posted on 04 Jan