Kasten Rönnowsgatan 3B 4tr - 302 94 Halmstad - Sverige
+46 (0)8-5000 1520
Följ oss:

Case Norge: WOOD Pizza restaurang

Ekte italienske pizzaer stekt i åpne pizzaovner over ved, har fått en voksende etterspørsel, og er blitt mer vanlig i dagens restauranter. Dessverre så følger det ulemper og utfordringer med å fyre med  åpen ild midt i restauranten.

Nedenfor er vår saksvideo for WOOD:

– I köpcentret Sirkus i Trondheim, Norge öppnar WOOD, en ny pizzeria sin dörr för kunderna.

WOOD specialiserat sig på att baka pizzor med en vedeldad pizzaugn. Deres ugn använder en kombination av trä och gas, vilket innebär att temperaturen kan nå upp till 400 grader Celsius.

Liksom alla andra ved- och gaseldade ugnar är ugnen beroende av en fungerande skorsten. Men för restauranger som ligger mitt i ett köpcentrum är rätt skorsten för jobbet ingen liten bedrift.

I det här fallet sträcker skorstenen inte mindre än 60 meter över marken, har hela 13 böjar längs vägen – och i slutet av rökröret hittar du en Exodraft rökgasfläkt av typen RSV.

Utan en Exodraft rökgasfläkt kunde en installation som denna helt enkelt inte fungera, vilket bekräftas av Per Morten Lundahl, distriktschef för Schiedel Chimney Systems i Norge, som säger följande:

“Utan en Exodraft rökgasfläkt, kunde denna installation inte fungera korrekt. Med rökgasfläkt kan draget i skorstenen anpassas optimalt för pizzaugnen. “

Är du intresserad av att veta hur vi kan hjälpa dig att säkerställa ett optimalt skorstensdrag och undvika rök och lukt från en öppen spis i din restaurang, pizzeria eller pub, kontakta då Exodraft idag.

Vi har mer än 60 års erfarenhet av mekanisk skorstenskonstruktion, och vi är redo att styra dig varje steg på vägen via telefon och e-post. Ta reda på mer på http://www.exodraft.se

Posted by bech_morten / Posted on 06 Feb