Kasten Rönnowsgatan 3B 4tr - 302 94 Halmstad - Sverige
+46 (0)8-5000 1520
Följ oss:

RSHG

RSHG är speciellt utformad för gaseldstäder och individuella gaseldade pannor.

Skorstensfläkten har ett horisontellt utflöde och ett inbyggd övervakningssystem som består av en tryckkontrollsbrytare och en flödesreglering.RSHG_web_wide

RSHG installeras uppe på skorstenen och skapar ett kontrollerat vakuum oavsett skorstenens placering, storlek eller höjd. Skorstensfläkten kan användas för både nya och befintliga installationer. RSHG hör till ett exodraft system och måste kopplas till en exodraft EFC21- eller EFC25-kontroll. För matchande tillbehör se nedan.

Utformning

RHG160 är gjord av korrosionstålig och gjuten aluminium och är utformad för drift i heta och frätande miljöer.

Skorstensfläkten kan motstå temperaturer på upp till 200 ° C och levereras med ett centrifugalt fläkthjul som garanterar hög verkningsgrad. Hjulet drivs av en sluten värmetålig asynkron motor med kontinuerligt smorda kullager som är speciellt utvecklad för att användas vid höga temperaturer.

Motorn är placerad så att den är skyddad från rökgaserna och en särskild kylplatta ser till att motorn alltid är nedkyld. Kabeln är värmetålig och belastningsfri, samt skyddad genom ett förstärkt slanghölje.

Allt detta gör att skorstensfläkten har en hög driftsäkerhet samt en lång livslängd.

Inbyggd säkerhet

Den inbyggda brytaren för tryckkontroll som finns i skorstensfläkten är ansluten till den tillhörande exodraft kontrollen som övervakar den helsäkra funktionen.

Den helsäkra funktionen övervakar om det är tillräckligt med skorstensdrag. Om så inte är fallet, stängs gastillförseln av och förhindrar därmed gasläckor.

Skorstensfläkten kan öppnas för lätt åtkomst för underhåll och reparationer och ett rostfritt nät är monterat för att skydda fingrar och fåglar.

  Varv per minut. Spänning Amp kW Vikt
RSHG012 1400 1 x 230 V 0,4 A 0,03 14 kg
RSHG014 1400 1 x 230 V 0,4 A 0,04 18 kg
   Ladda ner komplett faktablad
RSHG012-4-1

Rund skorstensfläkt för användning i kombination med gaseldstäder. Kapacitet på upp till 625 m/timme.

RSHG014-4-1

Rund skorstensfläkt för användning i kombination med gaseldstäder. Kapacitet på upp till 900 m/timme.

EFC21

EFC21 är en halvautomatisk kontroll med ett inbyggt övevakningssystem som kontrollerar exodraft skorstensfläkten tillsammans med gasanordningen. Godkänd av GASTEC.

Flänsar

exodraft flänssystem används för att montera exodraft skorstensfläktar på stålskorstenar.

Posted by bech_morten / Posted on 04 Jan