Kasten Rönnowsgatan 3B 4tr - 302 94 Halmstad - Sverige
+46 (0)8-5000 1520
Följ oss:

Basic Plate (BP) 250-1000

De högtemperatur värmeåtervinnings-enheterna i Basic Series från exodraft återvinner oanvänd energi från rökgas och processluft. Enheterna är konstruerade för att fungera i rökgastemperaturer upp till 600 ° C på luftsidan.

Rökgas och processvärme

Huset i Basic Series-enheterna består av rostfritt stål 1.4404 (internt) och 1.4301 (externt) och skyddas mot strålningsförluster med mycket effektiv isolering medan ett inbyggt avlopp säkerställer bortskaffande av kondens.

De mycket effektiva plattvärmeväxlarna, som består av rostfritt stål (kopparlödda fogar), kännetecknas av robustheten och den effektiva värmeöverföringen, med sin unik design.

Plattvärmeväxlarna är snabbt och enkelt att ta bort för rengöring och underhåll, vilket minskar underhållsarbetet till ett minimum.

exodraft värmeväxlare har ett minimalt utrymme krav på grund av sin kompakta design.

Ej lämplig för fasta bränslenheter (trä, kol, biomassa, etc.). Enheter i Basic Series kan kombineras modulärt, vilket möjliggör ett helt anpassat system.

Basic Plate-enheterna har fyra lyftöglor som kan flyttas, vilket möjliggör både horisontella och vertikala mouting-orienteringar.

Som ett alternativ till den vanliga kopparlödda värmeväxlaren erbjuder Basic Series även ett nickel-alternativ som passar bättre för installation i frätande miljöer.

Basic Series-enheterna är avsedda för inomhusinstallation, men kan installeras utomhus om enheten är täckt / inkapslad korrekt.

Finns i både 1-stegs (standard) och 2-stegs versioner.

Systemet

Det kompletta systemet

Med våra effektiva luft-till-vatten-växlare, modern skorstensteknik och smarta kontroller kan vi leverera en unik lösning som gynnar din produktion och ekonomi, såväl som miljön.

Översikt

  • Maximal rökgastemperatur på 600 ° C på luftsidan
  • Kan kombineras med andra Basic Plate-enheter på ett modulärt sätt
  • Alla delar i samband med rökgas i rostfritt stål 316 (EN 1.4404)
  • Alla externa delar i rostfritt stål 304 (EN 1.4301)
  • 40 mm isolering
  • Max tryckvatten sida av värmeväxlare 12 bar
  • Designad för inomhusbruk, men kan användas utomhus om produkten är täckt /inkapslad
  • Alternativ för nickelpläterade värmeväxlare i frätande miljöer

De högtemperatur värmeåtervinnings-enheterna i Basic Series från exodraft återvinner oanvänd energi från rökgas och processluft. Utloppsstorleken är 251.2 mm.

De högtemperatur värmeåtervinnings-enheterna i Basic Series från exodraft återvinner oanvänd energi från rökgas och processluft. Utloppsstorleken är 351,2 mm.

De högtemperatur värmeåtervinnings-enheterna i Basic Series från exodraft återvinner oanvänd energi från rökgas och processluft. Utloppsstorleken är 401,2 mm.

De högtemperatur värmeåtervinnings-enheterna i Basic Series från exodraft återvinner oanvänd energi från rökgas och processluft. Utloppsstorleken är 501,2 mm.

exodraft har ett stort utbud av tillbehör till våra värmeåtervinningsenheter, vilket garanterar en bra kvalitetslösning för våra kunder.

Posted by bech_morten / Posted on 23 Aug