Se våra spännande lediga tjänster och bli en del av teamet.

Vår stolta resa från en handgjord rökgasfläkt i Sorø till en global marknadsledare med fokus på den gröna omställningen.

Återförsäljarportal för befintliga återförsäljare och partners.

Hitta din närmaste återförsäljare.

Max. kontinuerlig temperatur

600 °C

Isolering

40 mm

Funktionsområde

250-1000 kW

Användning

Industriell, kommersiell

Systemet

Modulära enheter för unika användaranpassade system

Användaranpassat system

Basic Plate-enheter kan kombineras modulärt med varandra, vilket ger möjlighet att skapa helt unika och fullt ut användaranpassade system, för maximal energioptimering.

Plattvärmeväxlare i rostfritt stål

De effektiva plattvärmeväxlarna är tillverkade i rostfritt stål (fogar lödda i koppar) och har utvecklats i en unik design som kännetecknas av Basic-seriens robusthet och effektiva värmeåtervinning.

Tillbehör

Med Exodrafts intelligenta styrningar och moderna skorstens-teknologi kan vi erbjuda en unik lösning för att säkerställa den största optimeringen av energi och ekonomi.

Produktbeskrivning

Värmeåtervinningsenheten Basic Plate är en del av Basic-serien från Exodraft, som återvinner överskottsenergi från rökgaser och processluft.

Basic Plate är utvecklad för att hantera rökgastemperaturer upp till 600°C och används främst i industriella och kommersiella anläggningar med långa drifttider och höga utgångstemperaturer i skorstensrör och skorstenar. Basic-serien används typiskt i industrier såsom bagerier, livsmedelsproduktion och metallbearbetning.

Kabinettens enheter i Basic-serien består av rostfritt stål EN 1.4404 invändigt, och alla utvändiga delar är tillverkade i rostfritt stål EN 1.4301. De skyddas också mot strålning med hjälp av 40 mm isolering, och den inbyggda dräneringen säkerställer att kondensvatten effektivt avlägsnas.

Den återvunna och lagrade överskottsenergin kan användas för energioptimering i exempelvis produktion, uppvärmning av bruksvatten, rengöring eller överskottsvatten från arbetsprocesser.

Basic Plate kan användas i uppvärmd processluft från gas, elektricitet och olja (kan kräva speciell legering av växlare).

Plattvärmeväxlarna är lätta att ta av vid rengöring och underhåll. Maximal tryck på värmeväxlarens vattensida är 12 bar.

Enheter i Basic-serien kan kombineras modulärt, vilket möjliggör skapandet av ett komplett användaranpassat system. På grund av sin kompakta och unika design kräver Exodrafts värmeväxlare minimalt med utrymme.

Plattenheterna levereras med fyra lyftöglor, som kan omplaceras, så att både horisontell och vertikal installation är möjlig. Basic Plate är avsedd för installation inomhus, men kan även installeras utomhus om enheten täcks/inkapslas korrekt.

Basic-serien erbjuder som ett alternativ till den standardvärmeväxlare, lödd i koppar, även en version där lödningen är tillverkad i nickel som är mer lämpad för installation i korrosiva miljöer.

Basic Plate är inte lämplig för enheter med fast bränsle (trä, kol, biomassa, osv.).

Downloads
Fil
Filnavn
Størrelse
pdf
Datablad
DS_BP_UK.pdf
pdf
Manual
Manual_BasicPlate_UK.pdf
Kontakta oss

Låt oss hjlälpa dig med rätt lösning

Adress

Valhallavägen 9A
37530 Mörrum

Kontakta rådgivare

Skriv till oss för att komma i kontakt med en rådgivare

Adress

Valhallavägen 9A
37530 Mörrum

Tack för din förfrågan

Bli kontaktad

Frågor? Skriv till oss och få svar

Adress

Valhallavägen 9A
37530 Mörrum

Tack för din förfrågan