Se våra spännande lediga tjänster och bli en del av teamet.

Vår stolta resa från en handgjord rökgasfläkt i Sorø till en global marknadsledare med fokus på den gröna omställningen.

Återförsäljarportal för befintliga återförsäljare och partners.

Hitta din närmaste återförsäljare.

Kontinuerlig max. temperatur

400 °C

Reduktion av antalet partiklar

95%

Reduktion av partikelmassan

70-75%

*vid 35°C kondenserad rökgas (NS3058-2)

Automatisk

Rengöringsfunktion (självrengörande)

Systemet

State of the art-lösning för ett hälsosammare inomhus- och utomhusklimat

Integrerad rökgasfläkt

Den integrerade rökgasfläkten fungerar som en mekanisk fläkt som alltid säkerställer ett optimalt drag i skorstenen för att underlätta upptändningsprocessen.

Högspänningselektrod fångar partiklar

Filtret använder en högspänningselektrod för att fånga rökgaspartiklar som är 1000 gånger mindre än ett människohår. Här upplöses de, och faran för följdsjukdomar från partiklarna elimineras.

Självrengörande funktion

Exodraft ESP-10 filter har en automatisk rengöringsfunktion som syftar till att avlägsna alla överflödiga partiklar inne i filtret genom förbränning, så att filtret inte behöver rengöras manuellt.

Produktbeskrivning

Exodraft ESP-10 partikelfilter är designat och utvecklat som ett elektrostatisk filter, med en integrerad rökgasfläkt i toppen. Den integrerade rökgasfläkten fungerar som en mekanisk fläkt som alltid säkerställer ett optimalt drag i skorstenen för att underlätta upptändningsprocessen. Denna lösning minskar samtidigt rökutsläpp i rummet om braskaminsluckan är öppen vid återtändning. Genom att ha ett mekaniskt drag elimineras behovet av skorstenens naturliga drag som är väderberoende.

Partikelfiltret är utvecklat för att avlägsna och reducera majoriteten av de hälsofarliga ultrafina partiklarna som släpps ut från rökgasen från braskaminen. Braskaminfiltret reducerar antalet partiklar med 95% (fina och ultrafina partiklar) och reducerar den totala partikelmassan med 70-75%*.

Filtret är utrustat med en automatisk självrengörande funktion och är designat för att minska utsläppen från braskaminer samt underlätta upptändningsprocessen. Partiklarna fångas i den elektrostatiska laddningen som får dem att fastna på insamlingsgallret. Den självrengörande funktionen förbränner här majoriteten av partiklarna, varefter resten frigörs för förbränning i braskaminen. På så sätt undviks manuell rengöring av filtret.

I länder där det finns lagkrav om att sotaren ska ha tillgång till skorstenen från husets tak är det möjligt att installera en rengöringslucka mellan skorstenen och partikelfiltret.

Partikelfiltret installeras på toppen av skorstenen, där rökgastemperaturen är som kallast, och använder en högspänningselektrod för att fånga partiklarna. ESP-10 filtret kan tåla rökgastemperaturer upp till 400 °C.

Majoriteten av utsläppta rökgaspartiklar har en storlek på mindre än 0.1 μm, vilket är 1000 gånger mindre än ett människohår. Människors svalg fångar endast partiklar större än 2.5 μm, vilket innebär att de mindre partiklarna fortsätter till lungor och blodkärl där de kan orsaka astma, andningsproblem, inflammation och andra hälsoskador.

Exodrafts partikelfilter fångar och eliminerar både fina och ultrafina partiklar, och risken för följdsjukdomar från partiklarna reduceras.

ESP-10 filtret levereras med en integrerad isolationsbrytare och en 5 meter kabel med öppna ledningar för kontaktbrytare.

Filtret är designat för braskaminer med en nominell värmeeffekt på 10kW.

Automatisk on/off-funktion:

Exodraft ESP-10 filtret är utrustat med en inbyggd temperatursensor som gör det möjligt att kontrollera start/stopp-funktionen automatiskt. Filtret aktiveras så snart braskaminen tänds och temperatursensorn registrerar en temperaturökning. Tändningen aktiveras efter 10-30 sekunder beroende på skorstenslösningen.

När det inte längre tillförs vedeldning till braskaminen kommer skorstenstemperaturen att sjunka. När temperaturen har sjunkit till under 40 °C kommer filtret att fortsätta att fungera i 30 minuter, varefter det övergår till viloläge.

Tillgänglig monteringsutrustning:

  • Adapter för montering av stål- och murskorstenar.
  • Fläns för stabilisering på murskorsten.

*Mätningar utförda enligt norsk standard NS3058, som ger det mest valida resultatet av utsläppta emissioner.”

Tekniska specifikationer

ProduktHöjd (mm)Bredd (mm)Vikt utan adaptor (kg)
Partikel filter95026513
Downloads
Fil
Filnavn
Størrelse
pdf
Datablad
Datablad_ESP-10_UK.pdf
245 KB
pdf
Manual
Manual_ESP-10_UK.pdf
Kontakta oss

Låt oss hjlälpa dig med rätt lösning

Adress

Valhallavägen 9A
37530 Mörrum

Kontakta rådgivare

Skriv till oss för att komma i kontakt med en rådgivare

Adress

Valhallavägen 9A
37530 Mörrum

Tack för din förfrågan

Bli kontaktad

Frågor? Skriv till oss och få svar

Adress

Valhallavägen 9A
37530 Mörrum

Tack för din förfrågan