Se våra spännande lediga tjänster och bli en del av teamet.

Vår stolta resa från en handgjord rökgasfläkt i Sorø till en global marknadsledare med fokus på den gröna omställningen.

Återförsäljarportal för befintliga återförsäljare och partners.

Hitta din närmaste återförsäljare.

Kontinuerlig maks. temperatur

200 °C

Standard skorstensrör

Ø150 mm

Reduktion i antalet af partiklar

Upp till 99,5%

Reduktion av partikelmassan

Upp till 90%

DIN SPEC 33999

Systemet

Inline filterlösning som är klar för plug and play

Integrerad lösning

ESP-25 är som ett inline-filter integrerat direkt i skorstenen, och installeras enkelt minst 50 cm över pannan. Får endast användas för icke-kondenserande pannor upp till 25 kW.

Möjlighet för automatisk tändning

Filtret kan installeras med anslutning direkt till pannan, så när pannan tänds/släcks, tänds/släcks filtret också automatiskt, och onödig strömförbrukning undviks.

Möjlighet för manuell tändning

Om det inte finns möjlighet för anslutning direkt till pannan, kan filtret anslutas till en kontakterare. Filtret tänds manuellt på på/av-knappen som sitter i botten av filtret.

Produktbeskrivning

Exodraft ESP-25 är ett elektrostatisk partikelfilter för pelletspannor upp till 25 kW. Filtret är utvecklat som ett inline-filter för befintlig inomhus skorsten konstruktion och installeras precis ovanför pannan.

ESP-25 är designat för att avlägsna och reducera största delen av de hälsoskadliga ultrafina partiklar som släpps ut av rökgasen från pannan. Filtret reducerar antalet partiklar med upp till 99,5 % (fina och ultrafina partiklar) och reducerar den totala partikelmassan med upp till 90 %.

Filtret är utvecklat för icke-kondenserande pannor med en maximal värmeeffekt upp till 25 kW och kan endast installeras på skorsten konstruktioner med undertryck.

ESP-25-filtret rengörs enkelt med den medföljande rengöringsborsten, och som en tumregel efter 1000 kg brända träpellets. Vid rengöring av filtret måste filtret/pannan vara avstängd av säkerhetsskäl.

Som en integrerad filterlösning i skorstenen kan lösningen installeras med automatisk eller manuell tändning:

Automatisk: Filtret kan installeras med anslutning direkt till pannan, så när pannan tänds/släcks, tänds/släcks filtret också automatiskt och onödig strömförbrukning undviks.

Manuell: Om det inte finns möjlighet för anslutning direkt till pannan, kan filtret anslutas till en kontakterare. Filtret tänds manuellt på på/av-knappen som sitter i botten av filtret.

ESP-25-filtret fungerar vid kontinuerlig rökgastemperatur på 200°C och kan hantera kortvariga maxtemperaturer på 250°C.

ESP-25 är designat för ett standard skorstensrör på Ø150 mm och installeras enkelt ovanpå pannan, minst 50 cm från pannan.

För pannor som använder 25 kW kan det förväntas att filtret måste rengöras oftare än pannor som använder 10-16 kW.

Om pelletspannan inte är inställd för korrekt förbränning kan det skapa problem med sot, skorstensbränder etc., vilket kan skada filtret. Följ vänligen instruktionerna från tillverkaren av pannan.

Tekniska specifikationer

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et.

ModelHöjd (mm)Bredd (mm)Vikt(kg)
ESP-25 pelletfilter7501778
Downloads
Fil
Filnavn
Størrelse
pdf
Datenblätter
Datablad_ESP-25_UK.pdf
453 KB
pdf
Manual
Manual_ESP-25_UK.pdf
Kontakta oss

Låt oss hjlälpa dig med rätt lösning

Adress

Valhallavägen 9A
37530 Mörrum

Kontakta rådgivare

Skriv till oss för att komma i kontakt med en rådgivare

Adress

Valhallavägen 9A
37530 Mörrum

Tack för din förfrågan

Bli kontaktad

Frågor? Skriv till oss och få svar

Adress

Valhallavägen 9A
37530 Mörrum

Tack för din förfrågan